Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jaaroverzicht / februari

Redactie Zorgvisie

Thuiszorg stapt massaal over op alfahulp

Thuiszorgorganisaties vervangen op grote schaal mensen in loondienst voor alfahulpen. Volgens de vakbond FNV AbvaKabo gaat het landelijk om 25.000 á 30.000 werknemers. De overgang is al in 2007 ingezet, maar de grote bulk wordt in 2008 verwacht. Het proces verloopt vrij geruisloos, omdat het niet via gedwongen ontslagen gaat. Thuiszorgorganisaties brengen de verschuiving tot stand via het reguliere verloop en door tijdelijke contracten niet te verlengen. Staatssecretaris Bussemaker van VWS is tegen een gedwongen overgang van werknemers in loondienst naar alfahulpen. Ze laat onderzoeken of alfahulpen onder een CAO kunnen vallen.

Topberaad chaos in de thuiszorg

ActiZ wil zo spoedig mogelijk overleg met alle hoofdrolspelers in de gezondheidszorg. Dit om een crisis in de thuiszorg af te wenden. ActiZ hoopt dat het topberaad ertoe leidt dat in steden en dorpen waar de thuiszorg niet goed draait contracten tussen gemeenten en instellingen worden opengebroken en verbeterd.

Prikkelend’ Zorginnovatieplatform gaat van start’

Minister Klink en staatssecretaris Bussemaker geven het startsein voor het Zorginnovatieplatform. VWS trekt de komende vijf jaar tweehonderd miljoen euro uit om de zorg te ‘prikkelen’ tot vernieuwing. Bussemaker stelt dat innoveren gemakkelijker moet worden door bestaande schotten zoveel mogelijk weg te nemen en de logistiek te verbeteren.

Naar maart

Terug naar het jaaroverzicht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.