Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jaaroverzicht / september

Vrije prijzen b-segment

Minister Klink van Volksgezondheid kan rekenen op steun van de meerderheid in de Tweede Kamer voor meer vrije prijzen in de ziekenhuiszorg. De NZa ziet geen belemmering voor verdere uitbreiding van het b-segment voor vrije prijzen in de ziekenhuiszorg.

NMa legt thuiszorg miljoenenboetes op

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) legt boetes op van 611.000 euro tot ruim vier miljoen euro aan vijf thuiszorginstellingen in Kennemerland en in ’t Gooi. Zij hebben zich schuldig gemaakt aan kartelvorming. Zorgbalans maakt bezwaar tegen de boete.

Huisartsen epd conflict

Huisartsenvereniging LHV verwacht dat het elektronisch patiëntendossier (epd) op zijn vroegst in 2010 of 2011 kan worden ingevoerd. Volgens algemeen directeur Lodi Hennink van de LHV is er nog geen enkel werkend prototype en moet het epd moet worden opgeschaald voor 8500 huisartsen. Minister Klink van Volksgezondheid mikt op invoering van het epd in september 2009 als de bijbehorende wet door de Tweede en Eerste Kamer is aangenomen. De huisartsen mogen niet dwars gaan liggen bij de invoering van het elektronisch patiëntendossier omdat ze boos zijn over een ingreep in hun tarieven. Dat zei minister Klink van Volksgezondheid. De huisartsen willen voorlopig niet meer praten met de minister, omdat Klink hen af zou knijpen. De minister vindt het niet kunnen dat een project dat de veiligheid van de patiënt ten goede komt, te lijden heeft van een ruzie op een heel ander terrein.

Orbis en banken twisten over nieuwbouwgeld

Orbis daagt Fortis Bank en ABN Amro vanwege onenigheid over de financiering van zijn nieuwe ziekenhuis. Door de financieringsperikelen kan Orbis zijn betalingsverplichtingen niet nakomen en heeft de bouwcombinatie Medical Park Sittard een deel van de nieuwbouw afgegrendeld. Volgens een woordvoerder van Orbis is er een financieringsafspraak met ABN Amro, Fortis en de Europese investeringsbank voor 370 miljoen euro, waarvan 242 miljoen euro is betaald. De Europese investeringsbank heeft het contract hiermee nageleefd, maar ABN Amro en Fortis willen de rest niet betalen. Orbis vordert in een kort geding dat ze de gemaakte afspraken nakomen en stelt ze aansprakelijk voor schade. Uiteindelijk komen de banken en Orbis tot een overeenstemming. De feestelijke opening van Orbis Medisch Centrum in Sittard wordt uitgesteld, omdat niet alle technische apparatuur op tijd is opgeleverd.

Naar oktober

Terug naar het jaaroverzicht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.