Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jan de Vries nieuwe directeur ActiZ

Mark van Dorresteijn
Jan de Vries wordt per 1 januari 2016 de nieuwe algemeen directeur van ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties. De Vries volgt Aad Koster op, die na ruim 10 jaar ActiZ verlaat.
Jan de Vries
Jan de Vries - Foto: Dirk Hol

De Vries was acht jaar lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Voor die fractie was hij zowel eerste woordvoerder onderwijs als zorg. De Vries stond bekend om zijn grote betrokkenheid als politicus en hij maakte zich in de Tweede Kamer vooral sterk voor de menselijke maat en goed bestuur. De Vries studeerde aan de HEAO in Utrecht. Daarna volgde hij de studies Nederlands Recht en Juridische Bestuurswetenschappen. Voor zijn Kamerperiode was De Vries algemeen directeur van de Holding van de Hogeschool INHOLLAND en haar rechtsvoorganger de Ichthus Hogeschool. De laatste vijf jaar was De Vries directeur van de branchevereniging MEE Nederland, de organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking en hun netwerk, waardoor zij naar vermogen mee kunnen doen in de samenleving.

Reactie De Vries

De Vries: ‘Ik zie het als een voorrecht en uitdaging om als algemeen directeur van ActiZ aan de slag te gaan en bruggen te bouwen; niet alleen binnen de vereniging, maar ook samen met andere organisaties die betrokken zijn bij de zorg. Met verzekeraars, gemeenten, het ministerie van VWS, beroepsverengingen en vooral met cliënten- en ouderenorganisaties. Zorg en ondersteuning moeten aansluiten bij de wensen en leefwerelden van cliënten. Ik vind het daarom heel goed dat ActiZ zich hard maakt voor persoonsvolgende bekostiging. Concrete vervolgstappen op dit gebied zijn nu nodig De grote veranderingen in de zorg vragen om samenwerking, binnen en buiten de vereniging. Ik kijk er naar uit om mij daarvoor, samen met de leden en medewerkers van ActiZ, van harte in te zetten.’

Reactie Van Montfort

Guus van Montfort, voorzitter van ActiZ, is erg blij met de nieuwe directeur. ‘Jan de Vries is een sterke bestuurder met een groot netwerk en een grote passie voor de zorg. Zijn inhoudelijke kennis én zijn politieke en bestuurlijke ervaring zijn van groot belang nu we de ouderenzorg, vanuit het perspectief van de cliënt, structureel aan het hervormen zijn. We kijken uit om met hem aan de slag te gaan.’

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.