Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jan Kimpen bestuurder bij UMC Utrecht

Redactie Zorgvisie
Jan Kimpen is per 1 januari 2009 benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Kimpen neemt die positie over van Geert Blijham, die na tien jaar voorzitterschap op eigen initiatief zijn functie neerlegt. Frank Miedema volgt Jan Kimpen op als decaan en vice-voorzitter. Miedema is hoogleraar Immunologie en is momenteel voorzitter van de Divisie Laboratoria en Apotheek van het UMC Utrecht.

Decaan

Jan Kimpen (1958) is sinds oktober 2007 decaan van het UMC Utrecht en vice-voorzitter van de raad van bestuur. Hij wordt nu tot voorzitter van dat bestuur benoemd. Jan Kimpen studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven en specialiseerde zich in infectieziekten bij kinderen. In 1998 werd hij hoogleraar Kindergeneeskunde en was tevens als divisievoorzitter verantwoordelijk voor de divisie Kinderen binnen het UMC Utrecht. Kimpen was lid van verschillende nationale en internationale wetenschappelijke organisaties. De raad van bestuur van het UMC Utrecht bestaat vanaf 1 januari uit Jan Kimpen, Frank Miedema, Herman Bol en Johan de Graaf. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Bekijk wie is wie in de zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.