Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Jan Walburg vertrekt bij Trimbos-instituut

Mark van Dorresteijn
Jan Walburg neemt eind 2013 afscheid van het Trimbos-instuut. Hij gaat zijn carrière voortzetten als bijzonder hoogleraar positieve psychologie bij de Universiteit van Twente.
Jan Walburg vertrekt bij Trimbos-instituut
Foto: Trimbos-instituut

Walburg is sinds 2003 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Trimbos-instituut. Hij heeft zich de afgelopen elf jaar ingezet voor de geestelijke gezondheid, positieve psychologie, en de toepassing van e-mental health.

Carrière

Eerder was Walburg directeur van Jellinek, professor Kwaliteit in de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Technische Universiteit Eindhoven en directeur van het AIAR, het Amsterdam Institute for Addiction Research, waarvan hij medeoprichter was. Walburg is klinisch psycholoog (Universiteit Leiden) en promoveerde in 1987 aan de medische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Walburg is officier in de orde van Oranje Nassau.

Bijzonder hoogleraar positieve psychologie

Walburg is op 1 mei 2013 benoemd als bijzonder hoogleraar aan de vakgroep psychologie, gezondheid en technologie aan de Universiteit van Twente. Het domein van de leerstoel is positieve psychologie. Hiermee heeft de Universiteit Twente de eerste Nederlandse leerstoel op dit terrein gecreëerd. Walburg zal zich als hoogleraar de komende jaren richten op de bestudering van factoren die bijdragen aan de bloei van individuen, teams, organisaties, scholen, gemeenschappen en wijken. Ook zelfmanagement en het welbevinden van mensen met een chronische ziekte behoort tot het onderzoeksdomein.

2 REACTIES

  1. Misschien is het een goed initiatief om tevens vast te stellen dat zorginstellingen niet slechts bedrijfskundig gestuurd dienen te worden, maar ook positief psychologisch. Want het is zeker dat dit laatste nog al eens ontbreekt in instellingen met veel professionals.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.