Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jan Welmers bestuurder bij Heliomare

Redacteur Zorgvisie
Jan Welmers is toegetreden tot het bestuur van Heliomare. Het expertisecentrum heeft hem aangesteld om, samen met Patricia Esveld, de leiding van het expertisecentrum op het gebied van onderwijs, revalidatie, arbeidsintegratie, bewegen en sport voor mensen met een beperking.
JanWelmers400.jpg
Foto: Jan Welmers

Welmers is op dit moment lid van het college van bestuur van Fontys Hogescholen in Tilburg. Daar heeft hij de zorgsector in zijn portefeuille, naast onderwijs en onderzoek. Eerder werkte Welmers onder meer als docent aan de Hogeschool in ’s Hertogenbosch en Hogeschool Utrecht en manager bij het UWV. Van die laatste functie denkt hij ervaringen mee te kunnen nemen naar zijn nieuwe baan. ‘Aandacht voor kwetsbare mensen heeft altijd centraal gestaan in mijn werk, zowel bij het UWV als binnen het onderwijs. Het motto van de divisie Sociaal Medische Zaken bij het UWV waaraan ik leiding gaf, was ‘niemand aan de kant’. Ik heb de overtuiging dat niet de beperkingen van mensen, maar hun mogelijkheden uitgangspunten moeten zijn’, zegt hij in een bericht over zijn aanstelling.

Welmers zal op 1 april 2017 beginnen in zijn functie als bestuurder bij Heliomare.   

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.