Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jan Willem Buyser wordt commissaris ´s Heeren Loo

Mark van Dorresteijn
Jan Willem Buyser is per 1 mei 2012 toegetreden tot de raad van commissarissen van gehandicaptenzorgorganisatie ´s Heeren Loo.
Jan Willem Buyser wordt commissaris ´s Heeren Loo

Buyser zal met ingang van het tweede kwartaal van 2013 commissaris Ben Posthumus volledig vervangen die dan zijn maximale toezichthoudende termijn bij de zorginstelling bereikt.

Ervaring

De nieuwe commissaris studeerde civiele bedrijfskunde aan de TU in Delft. Het thema huisvesting loopt als een rode draad door zijn loopbaan. Hij deed uitgebreid ervaring in strategie en regie van complexe huisvestingstrajecten voor grote organisaties in meerdere sectoren van de samenleving in binnen- en buitenland. Daarnaast was hij docent bij zowel de TU Eindhoven als het IBO in Zeist. De laatste vijftien jaar was hij bij meerdere zorginstellingen op bestuurlijk niveau verantwoordelijk voor het formuleren en implementeren van huisvestingsbeleid. Samen met partners heeft hij de laatste jaren initiatieven opgestart en uitgewerkt om tot een fundamenteel andere procesaanpak van complexe huisvestingsopgaven te komen.

Vastgoed is belangrijk thema

Zowel de raad van commissarissen als de raad van bestuur zijn blij met de aanstelling van Buyser. Volgens Harm Bruins Slot, voorzitter van de raad van commissarissen, is vastgoed een zeer belangrijk thema voor zorginstellingen dezer dagen. ‘De overheid maakt hen in toenemende mate verantwoordelijk voor onderhoud en exploitatie van eigen gebouwen. Daardoor nemen de financiële risico’s enorm toe. Dan is het van cruciaal belang dat zowel in de raad van bestuur als bij de toezichthouder voldoende expertise op dit dossier aanwezig is. De komst van Buyser beschouwen wij in dat opzicht als een belangrijke positieve impuls.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.