Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jansen Steur maakte ook fouten in Duitsland

Mark van Dorresteijn
De omstreden oud-neuroloog Jansen Steur heeft óók fouten gemaakt in Duitsland. Dat gebeurde twee jaar nadat het Openbaar Ministerie aankondigde hem te zullen vervolgen voor tientallen foutieve diagnoses in Nederland. Zo meldt RTV Oost.
Jansen Steur maakte ook fouten in Duitsland
Foto: ANP - Aloys Oosterwijk

Duitse ziekenhuizen waar Jan Steur heeft gewerkt, hebben altijd ontkend dat hij daar fouten heeft gemaakt, zo stelt RTV Oost. Maar uit een onderzoek in opdracht van Duitse rechters, blijkt dat Jansen Steur bij een 78-jarige vrouw zo veel fouten gemaakt heeft, dat zij een dwarslaesie opliep en in een rolstoel belandde. Vervolgens ging haar gezondheid zo snel achteruit dat zij dit jaar overleed.

Jansen Steur vervalste papieren

De omstreden arts nam zonder indicatie een ruggenmergpunctie en hij vervalste papieren om de punctie te kunnen uitvoeren, zo meldt de rapportage uitgevoerd door neurologen. Hij wachtte te lang met ingrijpen na complicaties en er was geen toezicht op de arts. Nabestaanden van de vrouw hebben het ziekenhuis aangeklaagd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.