Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jany Rademakers wordt bijzonder hoogleraar

Mark van Dorresteijn
Jany Rademakers is per 27 augustus benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Gezondheidsvaardigheden en patiëntenparticipatie’ aan de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht. Rademakers is daarnaast hoofd van een van de onderzoeksafdelingen van het NIVEL.
Jany Rademakers
Jany Rademakers - Foto: NIVEL

De strategische leerstoel (0.2 fte) wordt ondergebracht bij de School of Public Health and Primary Care (CAPHRI), met als thuisbasis de vakgroep Huisartsgeneeskunde. Inbedding in CAPHRI geschiedt binnen het nieuwe programma ‘Promoting Health and Personalised Care’ waarvan Hein de Vries (vakgroep Gezondheidsbevordering) en Trudy van der Weijden (vakgroep Huisartsgeneeskunde) de programmaleiders zijn. CAPHRI en het NIVEL werken al jaren nauw samen, ook binnen de landelijke onderzoeksschool CaRe. CAPHRI kan zich via deze leerstoel verder profileren op een innovatief domein. Voor het NIVEL betekent de leerstoel een verdere verankering in de wetenschappelijke wereld.

Samenwerking

CAPHRI en NIVEL bundelen hun kennis en kunde in deze leerstoel, en zullen gaan samenwerken in gedeelde onderzoeksprojecten. Dit zal naar verwachting leiden tot meer publicaties, maatschappelijke impact en wervend vermogen. Het onderzoek rondom gezondheidsvaardigheden en patiëntenparticipatie kent vier hoofdthema’s:

  1. Ontwikkelen en valideren van meetinstrumenten;
  2. Kijken op welke manier gezondheidsvaardigheden en de mate van participatie samenhangen met verschillende gezondheidsuitkomsten;
  3. Inzicht krijgen in wensen, mogelijkheden en behoeften van patiënten rondom actief participeren en ondersteuning daarbij;
  4. Ontwikkelen van evidence-based interventies op dit terrein en evalueren van hun effectiviteit

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.