Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jean-Pierre van Beers in bestuur Elkerliek ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Jean-Pierre van Beers treedt per 1 maart 2015 toe tot het bestuur van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Hij vervangt daarmee Kees Wolse.
Jean-Pierre van Beers start in maart als bestuurder van het Elkerliek ziekenhuis
Jean-Pierre van Beers start in maart als bestuurder van het Elkerliek ziekenhuis - Foto: Elkerliek

Van Beers werkt momenteel als interim-directeur in het categorale ziekenhuis Dekkerswald (expertisecentrum voor mensen met een chronische longziekte). De afgelopen twee jaar heeft hij dit ziekenhuis helpen voorbereiden op de toekomst door onder meer te zorgen voor een nieuwe zorgproductenportfolio en marktpositionering.

Ervaring

In 2009 startte Van Beers in het Radboudumc. Daar werkte hij als directeur bedrijfsvoering van vijf laboratoria en voerde binnen het UMC verschillende complexe veranderingstrajecten uit als directeur van MijnZorgnet, adviseur ParkinsonNet en programmamanager ProstaatNet. ‘Ik werk nu zes jaar voor ziekenhuizen en dat spreekt mij erg aan. Ons werk raakt de basis van het bestaan; het gaat daadwerkelijk ergens over. Verder is het een prachtige uitdaging om goede zorg te blijven leveren in deze turbulente tijden en daarbij de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden voor iedereen’, aldus Van Beers. In de jaren 2004 tot 2009 werkte Van Beers op interim-basis voor diverse gemeenten en rijksoverheden. Van Beers startte zijn carrière in 1993 bij de Koninklijke Marine als marine-officier.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.