Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jenneke van Veen in Transitiecommissie Sociaal Domein

Mark van Dorresteijn
Jenneke van Veen is door de Ministerraad benoemd als derde commissielid van de Transitiecommissie Sociaal Domein. Zij volgt in de commissie Marian Kaljouw op.
Jenneke van Veen
Jenneke van Veen

Kaljouw is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), en moest om die reden de commissie verlaten.

Loopbaan

Van Veen was ruim 25 jaar verbonden aan de Inspectie voor de gezondheidszorg, vanaf 2003 als hoofdinspecteur voor de Verpleging en Chronische zorg. Na haar pensionering bekleedt zij diverse toezichthoudende functies in de zorg en is zij actief als het gaat om kwaliteitsverbetering en innovaties in de zorg. Van Veen startte haar carrière als verpleegkundige bij het Gemeente ziekenhuis Arnhem. Na haar promotie tot Hoofdverpleegkundige combineerde zij deze functie met die van docent en Hoofd opleiding. In 1986 maakte ze de overstap naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), waar zij diverse functies bekleedde. Vanaf 2003 was zij hoofdinspecteur voor de Verpleging en Chronische zorg. Verder is Van Veen toezichthouder bij Alliade in Heerenveen en van Cordaan in Amsterdam. Daarnaast is zij lid van het bestuur van de V&VN, lid van het adviescollege van het kwaliteitsinstituut van ZIN en voorzitter van de Innovatiekring Dementie. Tenslotte is zij voorzitter van het Landelijk Verbeterprogramma Palliatieve Zorg namens ZonMw.

Verbeterprijs

Bij haar pensionering in 2011 werd de Jennekevanveen Verbeter Prijs in het leven geroepen. Deze prijs is een initiatief van ActiZ, VGN, LOC Zeggenschap in Zorg en Ieder(In). Met deze jaarlijkse prijs willen zij afwisselend de kwaliteitsverbetering in de sector verpleging, verzorging en zorg thuis en de gehandicaptenzorg stimuleren en belonen, en de successen ervan onder de aandacht brengen. De prijs “Gastvrijheidszorg met Sterren” is een tweede prijs waar Jenneke van Veen juryvoorzitter van is.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.