Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jenny Goldschmidt nieuwe voorzitter Coalitie voor Inclusie

Mark van Dorresteijn
Jenny Goldschmidt, emeritus hoogleraar Rechten van de Mens en voormalig voorzitter van de Commissie Gelijke Behandeling, is per 22 september benoemd als voorzitter van de Coalitie voor Inclusie.
Jenny Goldschmidt nieuwe voorzitter Coalitie voor Inclusie

De Coalitie voor inclusie is een beweging van mensen en organisaties die het maatschappelijke draagvlak voor een inclusieve samenleving vergroot, beleid gericht op inclusie bevordert en uitsluiting van mensen tegengaat.

VN verdrag voor de rechten van mensen met een beperking

Goldschmidt is actief in tal van organisaties binnen en buiten de overheid op het terrein van mensenrechten en diversiteit, met name met betrekking tot vrouwen en mensen met een beperking. In deze periode van de ratificatie en implementatie van het IVRPH (het VN-verdrag dat de rechten voor mensen met een beperking regelt), is een krachtig geluid van mensen met een beperking zelf noodzakelijk, aldus de organisatie. ‘Met de komst van Jenny Goldschmidt hebben we de nodige expertise en netwerken binnenboord om deze rol te kunnen vervullen. Nederland is een van de twee laatste landen in Europa die dit VN-verdrag nog niet heeft geratificeerd. De Nederlandse regering is voornemens in de komende periode de ratificatie tot stand te brengen.’

‘Met de ratificatie van het Verdrag wordt een basis gelegd voor daadkrachtig beleid gericht op het wegnemen van belemmeringen in de maatschappij voor gelijkheid, participatie en eigen regie van mensen met verschillende beperkingen. Daarmee ontstaan nieuwe perspectieven en nieuwe verplichtingen voor alle betrokkenen’, aldus Goldschmidt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.