Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeroen Bosch Ziekenhuis kiest voor IHE XDS-platform van Forcare

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in ’s-Hertogenbosch kiest voor Forcare als leverancier van een geïntegreerd IHE XDS-platform en een VNA (Vendor Neutral Archive).
jeroen bosch ziekenhuis.jpeg

Met deze oplossing kan het ziekenhuis zijn patiëntgegevens integraal beheren en daarnaast veilig optimaal delen. Daarmee is niet alleen de patiëntenzorg verder te verbeteren, maar kan het JBZ ook de gewenste regionale samenwerking intensiveren. Het JBZ is het eerste topklinische ziekenhuis dat één geïntegreerde oplossing inzet voor gegevensuitwisseling via IHE XDS gecombineerd met opslag in een VNA.

HiX
Het ziekenhuis is in de zomer van 2016 overgestapt op het nieuwe EPD-systeem HiX van Chipsoft. Forcare is nu door het ziekenhuis gevraagd om de volgende stap in digitalisering te zetten met het IHE XDS-platform en het VNA. Hiermee is de in- en externe samenwerking met ketenpartners verder te versterken. Het JBZ zet het VNA in voor de opslag van alle (beeld)gegevens in het ziekenhuis gecombineerd met een IHE XDS-platform voor beheer, integratie en ontsluiting.

Snel doorpakken
Guido Zonneveld, manager MICT-beleid van het JBZ: ‘Na de implementatie van HiX en het beschikbaar stellen van het patiënten- en zorgverlenersportaal willen we nu snel doorpakken met het uitwisselen van beeld- en patiëntgegevens op een veilige, snelle en eenvoudige manier.’ Piet Egelmeer, manager MICT van het JBZ, zegt: ‘Omdat we vinden dat zorg voor de patiënt niet stopt bij onze voordeur, werken we veel samen met andere zorginstellingen. Dankzij de implementatie van een VNA is zorginformatie van patiënten integraal te beheren. Dit maakt het zowel intern als extern ontsluiten van onze data op een gecontroleerde manier mogelijk.’

Dossier Epd/Zis
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.