Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Jeroen Bosch Ziekenhuis mag dotteren

Het ministerie van VWS heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch een vergunning verleend voor het uitvoeren van dotterbehandelingen bij het hart. Dat meldt de regionale nieuwssite Het Klaverblad.

Mensen uit de regio Noord-Oost-Brabant hoeven voor een dotterbehandeling niet langer naar Utrecht, Nieuwegein of Eindhoven worden vervoerd. De vergunning van het ministerie aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis is daarmee een belangrijke verbetering in de kwaliteit van zorg voor hartpatiënten.

Kwaliteitseisen

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis voldoet aan de voorwaarden van het ministerie om als zelfstandig centrum dotterbehandelingen te mogen verrichten. Zo komen voldoende patiënten in aanmerking voor de behandeling. Ook zijn er goede afspraken zijn op het gebied van kwaliteit, opleiding en cardiochirurgische opvang. Het ziekenhuis is hiertoe een samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht aangegaan. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft drie ervaren interventiecardiologen. In de toekomst wordt het team uitgebreid met een vierde interventiecardioloog.

Tijdswinst

Een snelle dotterbehandeling kan levensreddend zijn bij een hartinfarct, doordat de hartspier minder schade oploopt. Het eerste halfjaar vinden echter nog alleen geplande dotterbehandelingen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis plaats. Daarna kunnen ook patiënten met een acuut hartinfarct terecht. (Zorgvisie – Berber Bast)

Lees ook:

Meer ziekenhuizen mogen gaan dotteren

Langenbach directeur Jeroen Bosch Ziekenhuis

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.