Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Jeroen van den Oever: ‘Bv’s ten onrechte geframed als ondoorzichtig’

Tea Keijl
De vereniging van toezichthouders NVTZ pleit voor specifieke regels voor de inrichting van bv’s in de zorg. Die inrichting zou eenvoudiger moeten om de transparantie te vergroten zodat toezichthouders hun werk beter kunnen doen. Directievoorzitter Jeroen van den Oever van Fundis vindt dat bv’s hiermee onnodig in een kwaad daglicht komen te staan. ‘Pas op met het frame dat werken met afzonderlijke entiteiten ondoorzichtig zou zijn.’
Jeroen van den Oever, directeur van Fundis en bestuurslid ActiZ
Premium

De NVTZ wil af van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Van organisaties in de zorg wordt gevraagd om veranderlijk te zijn en flexibel in de samenwerking. De nieuwe zorgorganisatie moet kunnen experimenteren met vormen van zorg en vormen van samenwerking. Om nieuwe businessmodellen snel te kunnen ontwikkelen met partners is het niet wenselijk om log en groot te zijn. Dus kleine beweeglijke onderdelen met samenhang onder een stichting klinkt niet onlogisch. Er zijn natuurlijk meer manieren, maar er lijkt mij niets tegen een aantal BV’s onder visie en leiding van een stichting.

   • Of je bedrijfsonderdelen binnen de stichting (‘holding’) organiseert als organisatie-eenheid met of zonder rechtspersoonlijkheid, is in zijn algemeenheid niet te zeggen en het hangt van vele contextuele omstandigheden af. Dat neemt niet weg dat ik in het algemeen het betoog van Jeroen van den Oever wel kan ondersteunen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.