Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeroen van Roon in bestuur OLVG

Mark van Dorresteijn
Jeroen van Roon is per 1 december benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). Van Roon volgt Peter van der Meer op die in augustus afscheid nam.
Jeroen van Roon
Jeroen van Roon - Foto: OLVG

Fusiepartners Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en OLVG in Amsterdam gaan per 15 oktober verder onder de naam OLVG. Bestuursvoorzitter Hans van der Schoot vormt samen met Francoise Dings het huidige bestuur van de ziekenhuizen. Van Roon komt daar per 1 december bij. ‘Van Roon is een gedegen en ervaren financieel deskundige met een sterke visie op ontwikkelingen binnen de zorg, aldus bestuursvoorzitter Van der Schoot. ‘We zijn blij dat Jeroen ons komt versterken. Zijn ervaring met zorgondernemerschap is van grote toegevoegde waarde’.

Ervaring

Van Roon krijgt onder meer een aantal zorgunits, financiën, incl. zorgverkoop, vastgoed en ICT in zijn portefeuille. Van Roon: ‘OLVG heeft een uitstekende reputatie en uitgangspositie voor de zorg van morgen. Ik zie ernaar uit daaraan te mogen bijdragen.’ Van Roon is sinds 2012 bestuursvoorzitter bij het Rode Kruis Ziekenhuis & Brandwondencentrum in Beverwijk. Daar was hij verantwoordelijk voor strategievorming, financiën, alliantievorming, de bedrijfseenheid “beschouwende vakken”, ICT en Communicatie. Van 1999 tot 2012 was Van Roon als partner verbonden aan Boer & Croon, met als focus de gezondheidszorg. Het begeleiden van zorginstellingen bij financiële, organisatorische en strategische vraagstukken behoorde tot zijn kerntaken.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.