Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeugd ggz gaat beeldbellen

Redacteur Zorgvisie
Zeven jeugd-ggz-instellingen zijn sinds deze maand via het e-healthplatform ‘Jouw Omgeving’ aan het beeldbellen met hun cliënten. De instellingen willen meegaan met de digitalisering en ook via video met de cliënten communiceren.
Skype.jpg
Fotolia.

Jouw Omgeving werkt samen met online videospecialist Webcamconsult om beeldbellen in de zeven instellingen mogelijk te maken. De instellingen, die verenigd zijn in het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie, willen dat zelf graag. Ze willen aansluiten op de veranderde belevingswereld van de jongeren die ze behandelen. Door het beeldbellen kunnen consulten nu ook online plaatsvinden en daarmee wordt het behandelaanbod verbreed, zeggen de betrokken partijen.

Criteria beeldbellen
Aan het beeldbellen zijn drie criteria verbonden, zegt Birk Frankvoort van Jouw Omgeving. ‘Het beeldbellen moet eenvoudig zijn voor de cliënt. Daarbij is het belangrijk dat het systeem ook via een webbrowser kan functioneren. Daarnaast moet het beeldbellen gebruiksvriendelijk zijn voor de zorgverlener.’ En, zo benadrukt Frankvoort: ‘De privacy van cliënten en de beveiliging van cliëntgegevens zijn van cruciaal belang.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.