Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeugdzorg is klaar voor indiceren in de AWBZ

In een advies over de invoering van de AWBZ-maatregelen adviseert de commissie-Linschoten dat de Bureaus Jeugdzorg en het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor de jeugd precies hetzelfde moeten indiceren. De jeugdzorg zegt het maximale gedaan te hebben om dat mogelijk te maken.

Om de pakketmaatregel in de AWBZ goed uit te voeren moeten alle indicatiestellers op dezelfde manier werken zodat geen onbedoelde of ongewenste aanspraken in de AWBZ kunnen ontstaan. Het CIZ en de Bureaus Jeugdzorg indiceren nu nog verschillend. Dat staat in een advies over de invoering van de pakketmaatregelen in de AWBZ ten aanzien van de jeugd, dat deze week aan staatssecretaris Bussemaker (VWS) en minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) is aangeboden.

Helpdesk herindicatie

Branchedirecteur Tanno Klijn van MOgroep Jeugdzorg zegt dat de jeugdzorg het maximale heeft gedaan om goed te kunnen indiceren. De vijftien Bureaus Jeugdzorg vallen onder de MOgroep Jeugdzorg. “We gaan in 2009 na de eerste maand indicatiestellen een bijeenkomst houden om te zien wat er zoal voor verbetering vatbaar is”, zegt Klijn. “Daarna kunnen we indien nodig bijeenkomsten houden.” Verder is voor de Bureaus Jeugdzorg een helpdesk in de lucht waar zij met vragen over herindicaties terecht kunnen.

Leerproces

Volgens Klijn zal het indiceren een leerproces zijn. “We hebben zeven regiobijeenkomsten gehad over de manier van indiceren. We zijn dus maximaal voorbereid. Toch kun je van tevoren niet alles overzien, daarom behandelen we de indicatiestelling als een leerproces.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

AWBZ-bezuiniging raakt allochtone ouderen

Enschede voert lobby tegen bezuinigingen AWBZ

CIZ wil sneller indiceren

CIZ noemt voorbereidingstijd op bezuining kort

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.