Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jim van Os wordt medisch manager divisie Hersenen UMC Utrecht

Jim van Os treedt op 1 juni toe tot het UMC Utrecht als medisch manager van de divisie Hersenen. Van Os is hoogleraar in de psychiatrische epidemiologie en sinds 2000 hoofd van de afdeling Psychiatrie en Psychologie van het Maastricht UMC+.
jimvanos400.jpg

Jim van Os volgt René Kahn op die begin dit jaar vertrok naar The Mount Sinai Hospital in New York. In zijn nieuwe functie zal Van Os de medici van divisie Hersenen aansturen. Tevens is hij voorzitter van de vierkoppige divisieleiding die verantwoordelijk is voor de afdelingen Neurologie, Neurochirurgie, Psychiatrie, Translationele Neurowetenschappen, Revalidatie, Fysiotherapiewetenschap en Sport. In totaal telt deze divisie ruim 1200 medewerkers.

Kortsluiting
Van Os heeft zin in zijn taak: ‘Het UMC Utrecht tracht als geen ander om een kortsluiting teweeg te brengen tussen innovatie en vraagstukken in zorg en samenleving. Dat spreekt mij enorm aan. De organisatie die deze weg inslaat loopt voorop in de trend die zich de komende jaren steeds prominenter zal manifesteren. Daar wil ik bij horen.’

Bestuur
Frank Miedema, decaan en vice voorzitter raad van bestuur UMC Utrecht: ‘De impact van ons onderzoek en onze zorg op de samenleving vinden wij van groot belang. Jim van Os beschikt over de juiste achtergrond en uitgebreide ervaring op dat terrein. Dat maakt hem bij uitstek geschikt om met de divisie Hersenen nieuwe horizonten te verkennen in een productieve samenwerking tussen de betreffende specialismen.’

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.