Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marcel Levi voorzitter wetenschappelijke adviesraad Hartstichting

Bestuursvoorzitter Marcel Levi van University College London Hospitals volgt Jos van der Meer op als voorzitter van de internationale adviesraad ISAC van de Hartstichting.
Marcel Levi

Deze internationale adviesraad van cardiovasculaire experts adviseert de Hartstichting over onderzoeksvoorstellen van consortia van wetenschappers, die samen aan oplossingen voor hart- en vaatziekten werken.

Adviezen ISAC

Voordat de Hartstichting subsidie toekent aan een onderzoeksproject van consortia van wetenschappers, vindt beoordeling en selectie plaats. De leden van de ISAC adviseren de Hartstichting over de kwaliteit van de ingediende onderzoeksvoorstellen en waarborgen een eerlijke en onafhankelijke beoordeling.

Toonaangevende positie uitbouwen

Als nieuwe voorzitter van de ISAC wil Levi in de eerste plaats ‘verder brengen wat er al is’. Marcel Levi: ‘Het Nederlandse cardiovasculaire onderzoeksveld is breed georiënteerd en naar internationale maatstaven zeer sterk. Het is belangrijk dat wij deze toonaangevende positie uitbouwen. Enerzijds door het vormen van stabiele onderzoeksconsortia met voldoende schaalgrootte, zodat wij bijvoorbeeld data en apparatuur kunnen delen. Anderzijds door in multidisciplinaire teams met elkaar samen te werken. Fundamenteel onderzoek is belangrijk, maar ook de visie waaróp die kennis wordt toegepast en tot een oplossing voor de patiënt leidt, al is het ver in de toekomst. De Dutch CardioVascular Alliance, opvolger van het CVON-samenwerkingsprogramma van de Hartstichting, speelt daarbij een cruciale rol. Hiermee creëren wij impact voor de patiënt.’

Marcel Levi

Marcel Levi is internist en bestuursvoorzitter van vijf Londense topziekenhuizen, oud-bestuursvoorzitter van het AMC, arts, redacteur bij verschillende medische tijdschriften en auteur van wetenschappelijke artikelen.
Levi neemt het voorzitterschap over van Jos van der Meer, professor emeritus. Hij blijft tot het einde van dit jaar actief als vicevoorzitter.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.