Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Joep Hubben voorzitter toezicht Elisabeth-TweeSteden

Mark van Dorresteijn
Joep Hubben is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Per 1 januari 2015 volgt hij Kees Mouwen.
Joep Hubben voorzitter toezicht Elisabeth-TweeSteden

Hubben is hoogleraar gezondheidsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Als advocaat en juridisch adviseur is hij veelvuldig betrokken bij bestuurlijke organisatieveranderingen in de gezondheidszorg. Ook als toezichthouder heeft hij ruime ervaring met fusie- en reorganisatieprocessen, onder meer als voorzitter van Koninklijke Kentalis. Eerder was hij onder meer werkzaam als rechter, wetgevingsjurist en inspecteur volksgezondheid.

Fusie

Het St. Elisabeth Ziekenhuis en het TweeSteden ziekenhuis zijn in augustus 2013 bestuurlijk gefuseerd. Dat leidde tot een gezamenlijke raad van toezicht. Mouwen treedt op eigen verzoek terug als voorzitter per 31 december 2014. Hij heeft in de periode voorafgaand aan de bestuurlijke fusie en gedurende de eerste gezamenlijke periode veel betekend voor het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

1 REACTIE

  1. Een slimme benoeming. De fusie lijkt dan wel achterwege, maar het spel met de NZa/ACM is nog maar net begonnen. Het ETZ houdt zich (zoals verwacht) niet aan de afspraken en heeft een forse prijsstijging doorgevoerd. Juridisch lijkt het er echter op dat de NZa/ACM weinig mogelijkheden hebben om straffen. Een sterke RvT op dit vlak is de komende periode geen luxe.
    Vanuit een maatschappelijk perspectief is het wel wat dubieus dat een hoogleraar het ziekenhuis bijstaat om de verzekeringspremies op deze manier te melken. Het ETZ handelt duidelijk in het eigen belang en tegen dat van de samenleving in deze kwestie. Laten we hopen dat Hubben genoeg vergoeding krijgt om zijn geweten af te kopen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.