Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Joep Pluymen nieuwe toezichthouder Hersenstichting

Mark van Dorresteijn
Joep Pluymen is per 1 april 2013 toegetreden tot de raad van de toezicht van Hersenstichting Nederland. Hij is benoemd voor het profiel bedrijven. De Hersenstichting wil de komende jaren meer samenwerking zoeken met het bedrijfsleven en de nieuwe portefeuillehouder kan daaraan een bijdrage leveren.
Joep Pluymen nieuwe toezichthouder Hersenstichting
Foto: Hersenstichting Nederland

Pluymen was de afgelopen jaren in diverse functies werkzaam bij toonaangevende grote  bedrijven als Shell en MSD. Laatstelijk was hij werkzaam als directievoorzitter van Organon BioSciences, NV Organon en MSD Oss. Per 1 september 2012 werd hij benoemd tot commissaris van MSD. Hij studeerde psychologie met als hoofdvak neuro-informatica, aan de Universiteit van Amsterdam.

Inzet voor Hersenstichting

‘Ik heb me de afgelopen jaren ingezet voor bedrijfsmatige activiteiten’, zegt Pluymen. ‘Ik ben in een andere fase van mijn leven gekomen. De ervaringen en het netwerk die ik heb opgebouwd wil ik nu graag inzetten voor andere doelen, zoals de Hersenstichting. Inhoudelijk ben ik de afgelopen periode nauw betrokken geweest bij de invulling van het Topsectorenbeleid, als lid van de regiegroep voor de Topsector ‘Life Sciences en Health’. Goede samenwerking tussen overheid, bedrijven en particuliere organisaties als gezondheidsfondsen kan wezenlijk bijdragen aan oplossingen voor gezondheidsproblemen. Ook de doelgroep van de Hersenstichting kan daar veel profijt van hebben. De kwaliteit van onze hersenen bepaalt de kwaliteit van ons leven en onze samenleving. Willen we in Nederland die kwaliteit op het hoogste peil houden zal er veel meer onderzoek moeten worden gedaan en voorlichting gegeven. Daar moet meer geld en aandacht voor komen. Ik wil een actieve bijdrage leveren aan de groei-ambitie van de Hersenstichting.’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.