Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Johan Dorresteijn is toezichthouder bij Jeroen Bosch

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Oud-ziekenhuisbestuurder Johan Dorresteijn is per 1 januari lid van de raad van toezicht van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hij is Eliane Thewessen opgevolgd.
Johan Dorresteijn (rechts) vlak voor zijn pensioen in maart 2018, met bestuursvoorzitter Peter Langenbach (midden) en Wietske Vrijland (links) van het Maasstad Ziekenhuis.
Johan Dorresteijn (rechts) vlak voor zijn pensioen in maart 2018, met bestuursvoorzitter Peter Langenbach (midden) en Wietske Vrijland (links) van het Maasstad Ziekenhuis.

De raad van toezicht van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) was op zoek naar iemand met een verpleegkundige achtergrond, die de weg kent in het verzorgingsgebied van het JBZ. Johan Dorresteijn, oud-ziekenhuisbestuurder van het Maasstad Ziekenhuis en het Havenziekenhuis in Rotterdam, voldoet aan beide criteria. De rvt wil op deze manier de blik van de verpleegkundige beroepsgroep in het toezicht borgen. Daarnaast heeft Dorresteijn ruime ervaring op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Hij gaat dan ook deel uitmaken van de auditcommissie kwaliteit en veiligheid in het JBZ.

Dorresteijn volgt Eliane Thewessen op

Dorresteijn is de opvolger van Eliane Thewessen. Zij is per 1 januari 2019 afgetreden, omdat ze de maximale benoemingstermijn van acht jaar heeft behaald. Zij had binnen de rvt de portefeuille kwaliteit en veiligheid als aandachtsgebied.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.