Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Jolande Sap wordt voorzitter NPHF

Mark van Dorresteijn
Jolande Sap, voormalig leider van GroenLinks, is per 8 oktober benoemd tot de nieuwe voorzitter van de NPHF Federatie voor gezondheid.
Jolande Sap wordt voorzitter NPHF
Foto: ANP - Martijn Beekman

‘Mijn passie is om bij te dragen aan een duurzame en gezonde samenleving’, zegt Sap. ‘Gezondheid is niet alleen een kwestie van leefstijl. Kijk bijvoorbeeld naar ons voedsel en onze leefomgeving, daarin zitten nog veel ongezonde stoffen die mensen ziek maken. Zolang dat zo blijft is gezondheidszorg voor een deel dweilen met de kraan open. Het is belangrijk dat organisaties in de sector samenwerken om een omslag te bereiken. Bevorderen van gezondheid zou een vanzelfsprekend uitgangspunt voor overheid en bedrijfsleven moeten zijn. Ik vind het een mooie uitdaging om daar samen met de NPHF Federatie voor gezondheid aan te werken.’

NPHF Federatie voor gezondheid

De NPHF vertegenwoordigt 40 beroepsverenigingen, fondsen, kennisinstituten, brancheorganisaties en bedrijven, zie zich inzetten voor preventie, gezondheidsbevordering en gezondheidsbescherming. De federatie zet zich in voor een duurzame gezondheidszorg die zich niet alleen richt op het bestrijden maar ook op het voorkomen van ziekten door bevorderen van gezondheid tot leidmotief te nemen.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.