Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolande Verhulst wordt directeur Academie voor Medisch Specialisten

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Jolande Verhulst volgt per 1 januari 2017 Pieter Wijnsma op als directeur van de Academie voor Medisch Specialisten.
Jolande_Verhulst_450.jpg

Jolande Verhulst heeft haar eigen adviesbureau en werkt voor de stichting Appraisal & Assessment. Deze stichting, die ze in 2008 samen met chirurg Ton Hoofwijk en psychiater Guido Geeraerts heeft opgericht, bevordert het individueel functioneren van medisch specialisten (IFMS) door het geven van lezingen en trainingen. Tevens is zij medeoprichter en directeur van Stichting Nederland Verbindt. Deze stichting wil ouderen ‘empoweren’ in ict-gebruik voordat zij er afhankelijk van worden. Verhulst, afgestudeerd bij het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG) in 1990, heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring met projecten, implementaties en veranderingen in de zorg. Ze was betrokken bij diverse grote landelijke projecten, zoals ‘Sneller Beter’ en ‘Zichtbare Zorg’, en heeft in diverse rollen gewerkt in zowel algemene als academische ziekenhuizen. 

Academie voor Medisch Specialisten
Verhulst volgt per 1 januari 2017 Pieter Wijnsma op als directeur van de Academie voor Medisch Specialisten. Deze academie is in 2008 opgericht door het iBMG van de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Federatie Medisch Specialisten en de artsenvereniging VvAA. De academie biedt discipline-overstijgende (na)scholing voor medisch specialisten, overige leden van medische staven en aios. In 2014 heeft de Academie de leerstoel ‘Medisch Management en Leiderschap’ ingesteld bij het iBMG, die wordt vervuld door Carina Hilders, tevens directievoorzitter Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft.

Personalia
Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen. >> Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.