Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Jos de Blok waarschuwt voor ‘wetbig2-debacle’ bij wijkverpleging

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het plan van minister Hugo de Jonge van VWS voor een herkenbaar team op wijkniveau zal het zorgvolume opdrijven en leiden tot minder kwaliteit van zorg, stelt Buurtzorg-directeur Jos de Blok. ‘Er is helemaal niet gecheckt wat de inhoudelijke voordelen zijn van een herkenbaar team op wijkniveau voor wijkverpleegkundigen en cliënten.’
Jos de Blok Buurtzorg
Buurtzorg-directeur Jos de Blok
Premium

Minister Hugo de Jonge van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Prima analyse van Jos de Blok.
   Het gaat niet om de inhoud het gaat om de macht om poppetjes ( die daadwerkelijk het werk doen en de kwaliteit moeten leveren , lees de meetbare waarde representeren) te kunnen exploiteren. De zorg kost 100 miljard per jaar. De handen aan het bed kosten slechts een fractie. Het merendeel wordt ongelimiteerd afgeroomd door consultants, farmaceuten , toeleveranciers van medische hulpmiddelen , instanties die poppetjes exploiteren omdat daar in de chaos die door wanbeleid ontstaat behoefte aan is en instanties die zichzelf hebben uitgeroepen tot keurmerken / kwaliteits-en of fraudebewakers.
   Minister de Jonge. Transparant beleid betekent het inzichtelijk maken van de kosten en waar deze aan worden uitgegeven. Als u dat doet gaat er een wereld open aan mogelijkheden voor kostenbesparingen.
   Maar het blijkt steeds weer dat het gemakkelijker is om de echt waarde vertegenwoordigenden te bashen bashen , te framen en nog meer uit te buiten dan reeds gebeurt . Tijdens de goudkoorts werd het meest verdiend door de hoerecagekegenheden, leveranciers van pikhouwelen en zeefjes en entrepreneurs die uit kwamen leggen dat je op de verkeerde manier je goud probeerde te vergaren en uiteraard tegen betaling wel uit wilden leggen hoe je een fortuin kon vergaren .
   Er is niks veranderd. Minister , bestuurders managers pak de handschoen op en neem ni echt eens verantwoordelijkheid in plaats van de rekening neer te leggen bij diegenen die uw salaris voor u verdienen !

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.