Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Jos de Blok zet al zijn zorgpersoneel in hogere salarisschaal

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Buurtzorg Nederland gaat al het zorgpersoneel in maart een salarisschaal hoger indelen. Directeur Jos de Blok roept collega-bestuurders op hetzelfde te doen. ‘De politiek geeft zorgpersoneel niet de waardering die ze verdienen voor hun werk in de coronacrisis.’
Jos de Blok Buurtzorg
Buurtzorg-directeur Jos de Blok

Buurtzorg Nederland doet volgens Jos de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Natuurlijk is waardering voor de zorg een groot zorgpunt. Meer geld en meer personeel zou de oplossing zijn. Maar de werkelijkheid is anders. Persoonlijke dienstverlening als productie zien, overregulering en het primaat dat bij financiën ligt worden niet gecompenseerd door geld alleen. Maar goed als bestuurder moet je op een gegeven wat, inclusief het accepteren dat er risico gaat ontstaan van ongelijke honorering tussen zorg en over functies, binnen en buiten de zorg.

  2. Lees alle reacties
  3. Jos een goed initiatief dat landelijk opgepakt zou moeten worden. Graag zou ik als bestuurder van een middelgrote thuiszorg ook mijn medewerkers hoger inschalen en een gezondheidsbudget geven. Daarvoor heb ik echter ondanks efficiënt werken het geld niet. Momenteel zijn de tarieven die we nu krijgen van zorgverzekeraars ontoereikend om de kosten goed te dekken. Pas als alle zorgaanbieders hetzelfde tarief voor geboden zorg krijgen en lange termijn contracten kunnen afsluiten met de zorgverzekeraars, kan deze actie slagen. Dus fijn als jij Jos, als collega thuiszorgaanbieder een lans wilt breken voor gelijkheid in tarieven en contracten voor de thuiszorgaanbieders in het land . Daarbij blijven ook wij het werken aan laag ziekteverzuim en goede productiviteit .
   Van een collega bestuurder uit de Leidse regio.

  4. Leuk voor de buurtzormedewerkers ,maar waarom worden de thuiszorgmedewerkers altijd vergeten. De extra bonus heeft hij ook niet voor ons aangevraagd . Terwijl andere zorgaanbieders het wel hebben gekregen.. Wij werken er ook hard voor maar volgens mij zijn wij te min voor Jos de Blok

  5. Persoonlijk leiderschap, fantastisch. Gunnen begint met geven én lenigheid en wendbaarheid bevorderen. Gezondheidsbudget toekennen en er van uitgaan dat de grootste groep medewerkers er verstandig mee zal omgaan. Ik vind dat bijdragen aan een context waarin potentieel van mensen tot wasdom kan komen. Eigenlijk een bevrijding door een groeiomgeving te creëren en ook commitment te vragen en discipline te ontwikkelen om jezelf te blijven ontwikkelen en verbeteren. Zo kan het ook in de zorg. Dan wordt het weer aantrekkelijk om te kiezen voor de zorg. Top Jos!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.