Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

José Schilderinck bestuursvoorzitter Ambiq

José Schilderinck wordt per 1 september 2012 benoemd als enige bestuurder van gehandicaptenzorgorganisatie AmbiQ in Hengelo. Diny Haafkes treedt terug als bestuurder.
José Schilderinck bestuursvoorzitter Ambiq

Ambiq heeft ruim 1.000 medewerkers en 100 vestigingen in Overijssel en Drenthe.Met de benoeming van Schilderinck krijgt Ambiq een eenhoofdig bestuur. Op 1 januari 2011 is Ambiq ontstaan uit een fusie tussen De Eik, Dreei en Z.O.N. Bestuurders Haafkes en Schilderinck kregen twee jaar de tijd om de fusie te implementeren. Dat is gelukt. Van meet af aan was bekend dat Ambiq uiterlijk vanaf 2013 met één bestuurder verder zou gaan, waarbij de raad van toezicht constateerde dat hij tussen de bestuurders een keuze ‘uit rijkdom’ diende te maken. Haafkes heeft hierop, in nauwe afstemming met de raad van toezicht en haar collega Schilderinck, binnen Ambiq nieuw perspectief gevonden.

Ontwikkeling

Voorzitter van de raad van toezicht, Chris Schouten, zegt dat de raad van toezicht ervan overtuigd is dat José Schilderinck, in samenwerking met de ketenpartners van Ambiq, de ontwikkeling van de zorg voor cliënten met een licht verstandelijke beperking in Overijssel en Drenthe op passende wijze verder vorm en inhoud zal geven.

CV

Schilderinck heeft ruime ervaring in een bestuurs- en directiefunctie in de zorg voor cliënten met een licht verstandelijke beperking. Ze is sinds 1998 werkzaam geweest als directeur-bestuurder van Stichting Dreei, een orthopedagogisch centrum voor jeugdigen met een licht verstandelijke beperking in Drenthe, dat nu onderdeel is van Ambiq. Van oorsprong is José Schilderinck gedragswetenschapper. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.