Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kabinet overweegt verlenging bouwregeling GO Cure 2012

De Garantie Ondernemingsfinanciering Curatieve Zorg (GO Cure) wordt waarschijnlijk doorgezet in 2012. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI).
Kabinet overweegt verlenging bouwregeling GO Cure 2012

Om curatieve zorginstellingen te steunen bij bouw en verbouw heeft het toenmalige ministerie van Economische Zaken op verzoek van het ministerie van VWS in 2009 de zogenoemde ‘GO Cure’-regeling ingesteld. Binnen de regeling kunnen banken vijftig procent staatsgarantie krijgen voor het verstrekken van nieuwe bankleningen aan zorginstellingen. Per zorginstelling kan vanaf 1,5 miljoen euro en maximaal vijftig miljoen euro voor bouwleningen onder garantie verstrekt worden. Deze ‘GO Cure’-regeling is in oktober 2009 gestart en loopt tot december 2011.

Overweging

Momenteel wordt onderzocht of de regeling na dit jaar verlengd wordt. In de begrotingen van de ministeries van ELI en VWS is het voornemen opgenomen om de GO Cure naar 2012 te verlengen: “De regeling is ingesteld als tijdelijke maatregel in het kader van de financiële crisis. (..) Het kabinet overweegt om in 2012 een deel van de nog onbenutte ruimte van het oorspronkelijk beschikbare garantieplafond (250 miljoen euro) opnieuw beschikbaar te stellen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Go Cure-regeling voor bouw ziekenhuizen verlengd

Financiering nieuwbouw Reinier de Graaf rond

‘Geen extra kosten zorgsector door Bouwbesluit’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.