Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kabinet verzacht eigen bijdrage

De ministerraad verzacht de effecten van de vermogensinkomensbijtelling voor de eigen bijdrage AWBZ en Wmo. Cliënten die nog niet de AOW-gerechtigde leeftijd hebben en in een AWBZ-instelling verblijven, krijgen per 1 januari 2014 een extra vrijstelling van 10.000 euro bij het bepalen van de eigen bijdrage. Met deze verzachting bedraagt de vrijstelling van het vermogen voor een eenpersoonshuishouden circa 31.000 euro.
Kabinet verzacht eigen bijdrage

Voor alle cliënten die AWBZ-zorg ontvangen of een individuele Wmo-voorziening wordt geregeld dat uitkeringen voor letselschade en bepaalde eenmalige uitkeringen niet meetellen bij het vermogen in belastingbox 3 van de inkomstenbelasting. Dit gebeurt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2013.

2 REACTIES

 1. Beste Jan
  Ik ontken niet dat je analyse onjuist is voor een bepaalde groep medeburgers.
  Maar ik zie ook nog twee andere groepen.
  1. Hard werken is iets anders dan(veel) meer geld verdienen.
  2. (Te) weinig geld verdienen om een huis te kopen wil niet zeggen dat je niet hard genoeg heb gewerkt.
  Eerlijk zullen we alles delen gebeurd steeds onrechtvaardig!!!

 2. Lees alle reacties
 3. Die 10.000 euro is de lichte prijsstijging die de huizen de afgelopen tijd hebben gemaakt of waarvan wordt verwacht dat zulks de komende tijd gaat gebeuren (ik hoor ze het al zeggen op de stafvergadering bij het ministerie).
  Rekent u zich vooral niet rijk door deze uitlating. Uw vermogen waar u hard voor heb gewerkt, gestudeerd en gespaard gaat er gewoon aan en gaat naar de figuren die vanaf hun jeugd ‘lang leve de lol’ als motto hadden. ZO IS HET.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.