Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kamer blokkeert eigen bijdrage paramedische zorg

De invoering van een eigen bijdrage voor bezoek aan de logopedist, diëtist en ergotherapeut lijkt van de baan. Na het debat over de bezuinigingsvoorstellen van demissionair minister Ab Klink is een ruime Kamermeerderheid tegen invoering van de eigen bijdrage.
Kamer blokkeert eigen bijdrage paramedische zorg

In een pittig debat verdedigde Klink gisterenmiddag de bezuinigingsvoorstellen die hij vorige week deed om een overschrijding op het zorgbudget van 1,4 miljard te beperken. Vooral het voorstel om cliënten een tientje te laten betalen als zij naar de logopedist of diëtist gaan, kon bij geen enkele Kamerfractie de handen op elkaar krijgen.

Aanpassing geneesmiddelenwet

PvdA-Kamerlid Eelke van der Veen bracht het voorstel in om met een aanpassing van de geneesmiddelenwet 200 miljoen euro op te halen. Dat zou Klink ruimte geven om eerst de oorzaken van de overschrijdingen in de paramedische zorg nader te bestuderen, alvorens daar een eigen bijdrage in te voeren. De verwachting is dat Klink vandaag zal instemmen met dat plan.

Persoonsgebonden budget

Klink week niet af van zijn andere voorstellen, waarvan de ‘bevriezing’ van het persoonsgebonden budget en het afschaffen van de contracteerplicht de belangrijkste zijn. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Moties in aantocht over pgb-stop

Eigen risico huisartsenzorg in keten was foutje van Klink

Paramedici demonstreren in Den Haag

Demissionair kabinet gaat flink besparen op zorg

Topambtenaren: Meer eigen risico en hogere eigen bijdrage

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. verscherp het eigenlijk gebruik van de regels en bouw de bemoeienis van allerlei instanties af-breng geheel terug onder toezicht van overheid-marktwerking is gewoonweg verspilling .
    Handen aan ‘patiënt’of ‘bed’moet wel a;lles uiteindelijk doen????

  2. Lees alle reacties
  3. Heel de spelletjes avond van maatregelen verzinnende ambtenaren (die niet ziek zijn, geen ziekte krijgen, geen ouders hebben die zorg nodig hebben, genoeg geld hebben voor eigen bijdrages etc..,)heel díe spelletjesavond met het feestmotto “Je verzint het niet” helemaal naar de knoppen….. En de ambtenaar die zich aangesproken voelt, mag hier een mailadres achterlaten…. Ik heb geen moeite met het opzetten van een informatieve boom. Misschien is het wel handig als ze het zorgeuvel eens van de andere kant horen als alleen van verzekeraars en economen……

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.