Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kamer wil dat de NZa zorgplicht in ggz beter handhaaft

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De Tweede-Kamer-fracties van de VVD, D66, CDA, GroenLinks en PvdA willen dat de NZa de zorgplicht in de ggz beter handhaaft. De NZa zet weliswaar in op strenger toezicht op proactief handelen van zorgverzekeraars, maar maakt nog geen gebruik van handhavend optreden. Minister Conny Helder voor Langdurige Zorg steunt de NZa, blijkt uit antwoorden van de minister in een Schriftelijk Overleg.
Toename wachtenden langdurige zorg
Foto: eugenesergeev/Fotolia
Premium

Houdt de NZa wel goed

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Het grote probleem in deze is dat de zorgplicht niet strak met regels is vastgelegd voor de zorgverzekeraars door de overheid. Nu is het eigenlijk aan de zorgverzekeraars om zelf de regels te maken voor wat hun de zorgplicht vinden, en met genoeg cijfertjes en berekeningen in excelsheets kan de NZa daar niet echt veel aan doen.
   Wat deze partijen in de Tweede Kamer eerst moeten doen is zelf de zorgplicht vorm geven en dan VWS opdragen dit te gaan handhaven bij de zorgverzekeraars.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.