Kamer wil toekomstverkenner naar zorg in Flevopolder

De politiek gaat tot het uiterste om de acute verloskunde en seh in Lelystad open te houden. Een Kamermeerderheid wil dat een toekomstverkenner onderzoekt hoe dat het beste kan gebeuren. En er lopen zeker vijf onderzoeken naar de faillissementen van het Slotervaart en de IJsselmeerziekenhuizen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Remko de Waal (ANP)

De acute verloskunde en spoedeisende hulp moeten open blijven in Lelystad. De Tweede Kamer wil het en minister Bruno Bruins voor Medische Zorg wil zich daarvoor tot het uiterste inspannen. Hij stelt zelfs een beschikbaarheidsbijdrage van 4,4 miljoen euro in het vooruitzicht, ook al is Lelystad geen ‘gevoelig ziekenhuis’. Maar openhouden van de acute verloskunde en de seh zit niet in het bod van het St. Jansdal in Harderwijk, waarmee de curator praat om een deel van de zorg van MC IJsselmeerziekenhuizen over te nemen.  En dus lijkt het niet waarschijnlijk dat Bruins zijn belofte kan waarmaken.

0
268

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.