Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kankercentra tekenen fusie-verklaring

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De fusie van het Integraal Kankercentrum Zuid met het Integraal Kankercentrum Nederland lijkt er definitief te komen. Op 1 juli 2013 moet de fusie een feit zijn.
Kankercentra tekenen fusie-verklaring
Foto: Foto: Lex van Lieshout

Afgelopen maandag tekenden bestuurder Norbert Hoefsmit van IKNL en interim-bestuurder Willem van der Ham van het IKZ een intentieverklaring.

Verzet

Tegen de fusie is veel verzet gerezen. Voormalig bestuurder Janny van den Eijnden-Van Raaij van het IKZ weigerde haar medewerking en werd vervolgens ontslagen. Daarop zegde de personeelsvereniging van het IKZ het vertrouwen op in de raad van toezicht. Door de voordracht van Van der Ham als interimmer, hoopte men uit de impasse te komen.

Eén landelijk centrum

Door de fusie ontstaat één landelijk instituut dat de kennis over en de kwaliteit van de oncologische en palliatieve zorg bundelt, bewaakt en bevordert. Het IKNL laat weten dat de specifieke vaardigheden en kennis van het IKZ niet verloren gaan. Ze zouden als versterking dienen van het IKNL. Beide partijen spreken nu van een ‘win-win situatie’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.