Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kees Erends wordt bestuurder ’s Heeren Loo Zorggroep

Mark van Dorresteijn
Kees Erends wordt per 1 maart 2012 benoemd tot lid van de raad van bestuur van de 's Heeren Loo Zorggroep. Erends is nu nog directeur-bestuurder bij de Baalderborg Groep.
Kees Erends wordt bestuurder ’s Heeren Loo Zorggroep

Erends gaat in de raad van bestuur van de ’s Heeren Loo Zorggroep de portefeuille Zorg invullen. Die komt vrij als gevolg van diverse verschuivingen binnen het bestuur. Durk Kooistra en Harry Finkenflügel vertrekken respectievelijk op 1 april en 1 mei 2012, terwijl Henk Prins de werkmaatschappij Vastgoed zal gaan leiden.

Ervaring

Erends woont in Overijssel en is goed bekend met de verstandelijk gehandicaptenzorg. Na zijn studie Geneeskunde, die hij cum laude afsloot, begon hij zijn carrière als huisarts. Dat was hij zo’n tien jaar, ook op consultbasis bij de instelling De Baalderborg die zich in een ver verleden ooit afsplitste van ’s Heeren Loo. Zeven jaar geleden maakte hij opnieuw zijn opwachting bij dezelfde instelling, nu als directeur-bestuurder.

Voor zijn baan als directeur-bestuurder bij de Baalderborg Groep bekleedde Kees Erends een kleine tien jaar diverse functies bij verzekeraars, waaronder die van directeur Zorg. Bij Achmea maakte hij bovendien geruime tijd deel uit van veranderteams, die omvangrijke reorganisaties en cultuurverandertrajecten leidden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.