Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kerkrade sluit WMO-deal met aanbieders

De gemeente Kerkrade heeft met Meander Thuiszorg afgesproken dat oude cliënten hun vaste hulpverlener mogen behouden. Hierdoor zijn 250 ontslagen voorkomen.

Meander Thuiszorg, de grootste regionale speler, was in financiële problemen gekomen door de verschuiving in de indicatiestelling bij de overgang van de huishoudelijke hulp van de AWBZ naar de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). In de AWBZ was 70 procent van de zorg nog dure thuiszorg en 30 procent goedkoop. In de WMO is die verhouding omgeslagen: 20 procent duur, 80 procent goedkoop. De thuiszorg heeft daardoor te duur personeel.

Tarief omlaag

Om het ontslag van 250 mensen te voorkomen hebben Kerkrade en Meander afgesproken dat de 1300 mensen die voor 10 januari een thuishulp A hadden, deze kunnen behouden tot maximaal 2010. Wel gaat het tarief omlaag van 24,30 naar 22,50 euro. Eerder sloot Spijkenisse een soortgelijk akkoord , maar de looptijd in Kerkrade is veel langer.

Samenwerking

Meander Thuiszorg is tevreden over het akkoord, laat directeur Ed Beukers weten. Hij hoopt dat de andere steden in Parkstad, een samenwerkingsverband van acht steden in Midden-Limburg waaronder Heerlen en Landgraaf, het voorbeeld van Kerkrade volgen. Daarover is volgende week meer duidelijkheid. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Lees meer:

– Indicatiestelling veroorzaakt ontslaggolf
– Bestuurders verbolgen over aanbesteding WMO
– Missers in de aanbesteding

Links

– Meandergroep.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.