Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Keuze voor SAP door Atrium was nuttiger geweest voor de regio’

Mario Gibbels
Het zou voor de regio veel nuttiger geweest als het Atrium Medisch Centrum Parkstad in plaats van het ziekenhuisinforamtiesysteem van Alert ook had gekozen voor SAP, net zoals het academisch ziekenhuis Maastricht en het Orbis Medisch Centrum in Sittard. Dat stellen twee medische managers van Orbis in een interview met ICTzorg magazine dat deze week verschijnt.

Op het moment dat dit interview werd afgenomen, was nog niet bekend dat Atrium MC en Orbis zouden gaan fuseren. Nu lijkt de keuze van Atrium voor Alert nog betreurenswaardiger.

Volgens chirurg en medisch manager Ton Hoofwijk van Orbis is een afvaardiging van Atrium veel te laat bij Orbis komen kijken. “Ze hadden de beslissing al genomen. Op al hun vragen hadden we een antwoord en toen ze weg gingen zeiden ze dat ze niet hadden verwacht dat dit allemaal mogelijk was met ons informatiesysteem.”

AtriumMC is vanwege de vakantie van de it-manager nog niet in staat om te reageren, al is volgens de woordvoerder van het ziekenhuis bij de keuze van Alert wel degelijk rekening gehouden met het feit dat het azM en Orbis met SAP werken. Alert zou volgens de woordvoerder prima te koppelen zijn met SAP. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.