Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kijksluiter levert apothekers geld op

Jan Kloeze
Met een opslag van 0,9 procent op het basistarief stimuleert Zilveren Kruis apothekers om de Kijksluiter in te zetten bij medicijnverstrekking. De Kijksluiter moet mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden helpen hun medicijngebruik te verbeteren.
Pillen En Geld Fotolia
Foto: Fotolia

Een recent onderzoek van Universiteit Utrecht (in opdracht van KNMP) bevestigt uitkomsten van eerdere onderzoeken dat tot 40 procent van de op recept voorgeschreven medicijnen niet adequaat worden gebruikt.

Kijksluiter is een initiatief van Zorganimaties BV en bevat een bibliotheek van animatievideo’s waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter op een voor iedereen begrijpelijke manier wordt uitgelegd. Er zijn verschillende talen beschikbaar. Apotheken kunnen zich tot 1 november 2018 aanmelden voor een Kijksluiter-account. Een abonnement kost ongeveer 425 euro. De opslag op het basis terhandstellingstarief bedraagt volgens adviserend apotheker Stefan Faas 0,9 procent. ‘Maar dan moet een apotheker het gebruik van de Kijksluiter volledig implementeren in de praktijk. Als hij dat doet, kan hij de kosten van het abonnement terugverdienen en daar nog aan overhouden.’

Zilveren Kruis stimuleert op deze manier goed geneesmiddelengebruik in vooral de risicogroep van mensen zonder adequate gezondheidsvaardigheden. Voor de patiënten zijn er overigens geen kosten aan verbonden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.