Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klaas Smilde bestuurder Respect Zorggroep

De raad van toezicht van Respect Zorggroep heeft Klaas Smilde per 1 januari 2016 benoemd als bestuurder. Smilde is sinds 2013 werkzaam bij Respect als manager Finance & Control.
Klaas Smilde bestuurder Respect Zorggroep

In september van dit jaar besloot Respect Zorggroep om over te gaan van een tweehoofdige naar een eenhoofdige raad van bestuur. Na een wervingsprocedure bleek Smilde de meest geschikte kandidaat. De heer Ramlal, voorzitter van de raad van toezicht van Respect Zorggroep over de benoeming: ‘In deze tijd, waarin er veel gebeurt in de zorgmarkt, is het belangrijk om een bestuurder te hebben die denkt vanuit cliëntperspectief en snel en flexibel kan inspelen op veranderingen in de markt. Met zijn brede ervaring in zowel de zorg als het bedrijfsleven hebben wij in de heer Smilde de persoon gevonden die Respect verder kan ontwikkelen.’

Goed gevoel

Klaas Smilde heeft vanaf het eerste moment al het goede gevoel bij Respect. ‘Het is een organisatie die continu innoveert om de kwaliteit van leven en het welzijn van haar cliënten te optimaliseren. Het goede gevoel creëren bij onze cliënten is een belofte die ik iedere dag weer, samen met de medewerkers, wil waarmaken.’ Frank Lentz, een van de huidige bestuurders, blijft tot 1 juli 2016 aan als adviseur van het bestuur.

Personalia

Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.