Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kleinschalig verpleeghuis het best

Twee kleinschalige tehuizen komen volgens de Volkskrant-verpleeghuizenlijst dit jaar als het beste verpleeghuis en het beste verzorgingshuis uit de bus. Het beste verpleeghuis is volgens de krant De Naber in Rotterdam en het beste verzorgingshuis is Menno Simons in Amsterdam.

De huizen hebben allebei minder dan dertig bewoners. Zij profiteren beide van de voordelen van een nabij gelegen grotere zorgvoorziening. De Volkskrant vergeleek de huizen op allerlei kwaliteitsaspecten en baseert de lijst op gegevens die de instellingen hebben ingeleverd bij het ministerie van Volksgezondheid. Volgens de krant zijn de verschillen groot. In de best scorende huizen komen doorligwonden niet voor en worden vrijwel geen antidepressiva gebruikt.

Verpleeg- en verzorgingshuis

Bij de verpleeghuizen staat op de tweede plaats Westhoff in Rijswijk en op de derde plaats Rudolf Steiner in Den Haag. Op de tweede plek bij de beste verzorgingshuizen staat Vredenburch in Rijswijk en op de derde plaats De Markt in Gorinchem. Onderaan de lijst bij de verpleeghuizen bungelen De Esmarke in Roden, De Die in Amsterdam, De Harscamp in Baarn en V. Wijckerslooth in Oegstgeest. Bij de verzorgingshuizen staan onderaan Huis en Haard in Arnhem, De Bloemschevaart in Roosendaal, Berkenstede in Diemen en Woonzorgcentrum Bernardus in Sassenheim. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Cliënt verzorgingshuis tevreden over inspraak

Verpleeghuispersoneel kritisch over zorg

Verpleeghuisartsen willen geld voor reanimatieregels

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.