Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klijnsma: ‘Samenvoeging UWV en CIZ lang niet zeker’

Het is nog lang niet zeker dat het UWV en het CIZ samengaan in een nieuw rijksorgaan dat arbeidsgehandicapten gaat keuren. Dat zegt staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een interview met vakblad Binnenlands Bestuur.
Klijnsma: ‘Samenvoeging UWV en CIZ lang niet zeker’
Foto: ANP Jerry Lampen

Werkgevers en werknemers waren het erover eens dat een samenvoeging van uitkeringsinstantie UWV en het Centrum voor Indicatiestelling in de Zorg (CIZ) de arbeidsgehandicapten gaan keuren. Maar het kabinet wil de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hierbij betrekken, aldus Klijnsma in Binnenlands Bestuur.

Sociaal akkoord
Nadat het kabinet en de sociale partners op 11 april het sociaal akkoord sloten over de toekomst van de arbeidsmarkt, stuurde de Stichting van de Arbeid (werkgevers + werknemers) een 40 pagina’s tellend stuk de wereld in met daarin hun uitleg over het akkoord. ‘UWV – dat samengaat met CIZ – wordt verantwoordelijk voor de keuring van de mate van arbeidsgeschiktheid’ staat daarin te lezen. Maar staatssecretaris Klijnsma ontkracht nu de boodschap uit het stuk van de Stichting van de arbeid. Ze benadrukt dat de wethouders en de gemeenten in de lead zijn als het aan haar ligt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.