Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink: ‘Duurzaam innoveren in zorg is lastig’

Mario Gibbels
“Met het innovatiebeleid in de zorg zijn de afgelopen maand belangrijke stappen gezet, Het versnellen van innovatie in de zorg is een collectieve opgave. De focus ligt daarbij op chronisch zieken en ouderen”, dat zegt minister Klink van VWS in een brief waarin hij de stand van zaken bespreekt van het innovatiebeleid in de zorg.

“In de praktijk is het lastig om innovaties duurzaam in zorgprocessen te implemen-teren”, concludeert Klink. “Het is belangrijk om de belemmeringen te kennen en te benoemen. Vanuit verschillende invalshoeken zijn eerdere inventarisaties gemaakt van de belem-meringen. De visie van het ZIP brengt de obstakels voor innovatie in de zorg in kaart, verdeeld over drie hoofdgroepen: schotten in de financiering en organisatie van de zorg, weerstand tegen vernieuwing, en leiderschap en ondernemerschap.”

Zaken die beter moeten zijn volgens Klink onder andere ‘transparantie, kwaliteit, het verminderen van bureaucratie, vrije prijsvorming ziekenhuiszorg, cliëntrechten, preventie, cliëntvolgende bekostiging voor mensen die langdurig van zorg afhankelijk zijn en de functionele bekostiging voor chronisch zieken’. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.