Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Klink: taboe op marktwerking zorg kost geld

Mark van Dorresteijn
Als de Tweede Kamer besluit geplande maatregelen voor marktwerking in de ziekenhuizen controversieel te verklaren, en dus voorlopig niet te behandelen, kost dat ongeveer 50 miljoen euro. Dat heeft demissionair minister Klink van VWS gisteren gezegd.
Klink: taboe op marktwerking zorg kost geld

De CDA-bewindsman wil dat vanaf volgend jaar voor de helft van de behandelingen vrije prijzen gaat gelden. Nu bestaan er nog voor 34 procent van de behandelingen in de ziekenhuizen vrije prijzen.

PvdA

De PvdA is altijd huiverig geweest voor marktwerking in de zorg. Partijleider Wouter Bos zei vorige week dat de PvdA zich definitief keert tegen verdere stappen daartoe.

Specialisten

Maar Klink voelt zich gesterkt door onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Daaruit bleek deze week dat de prijzen van medisch specialisten minder hard stijgen bij vrije prijsvorming. (ANP)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Als er straks voor alle behandelingen prijzen zij n afgesproken met de Zorgverzekeraars dan zal de volgende stap zijn dat de prijzen enorm gaan stijgen met als gevolg dat er een grote groep Nederlanders de kosten voor de ziektekosten niet meer kunnen dragen. Gevolg voor de samenleving is dat er een twee-deling zal ontstaan. Amerika is het zg grote voorbeeld hoe het niet moet, maar het huidige idee zal het systeem van Amerika heel dicht benaderen. Dit vindt ik geen goed plan.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.