Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink trekt miljoenen uit voor brandwondenzorg

Mark van Dorresteijn
Demissionair minister Klink van VWS trekt 3,2 miljoen euro extra uit voor de brandwondenzorg in ons land. Dat maakte hij vandaag bekend tijdens een werkbezoek aan het brandwondencentrum in Beverwijk.
Klink trekt miljoenen uit voor brandwondenzorg

De drie Nederlandse brandwondencentra (Beverwijk, Groningen en Rotterdam) lijden al jaren verlies doordat de zorg voor patiënten met brandwonden aanzienlijk duurder is dan voor veel andere patiënten. Daardoor leggen de brandwondencentra een te groot beslag op de totale begroting van de ziekenhuizen waarin ze zijn gevestigd.

Langdurige behandeling

Brandwondenpatiënten vergen een langdurige behandeling. De zorg voor hen gebeurt door multidisciplinaire teams waarin circa zes verschillende specialisten samenwerken. Dat verhoogt de kosten. Ook moeten patiënten met brandwonden vaak meerdere malen geopereerd worden. Brandwonden gaan bovendien gepaard met een langdurige revalidatie. Verder wordt bij het verzorgen van deze patiënten veel verband gebruikt en zijn warmtehemels noodzakelijk. Ook hierdoor stijgen de kosten.

Terugwerkende kracht

Klink pakt dat nu aan door met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2009 het ziekenhuis in Beverwijk negen ton extra te geven. Het centrum in Groningen krijgt er 1,1 miljoen bij en het ziekenhuis in Rotterdam 1,2 miljoen euro. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.