Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink vindt niets mis met subsidie NPCF

Met een subsidie van 230.000 euro aan de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) is niks mis. Dat antwoordde minister Klink (VWS) gisteren op vragen van de PVV en de SP. De partijen hekelden de subsidie die de NPCF vorig jaar kreeg om een interim-directeur Martin Vermeer aan te kunnen stellen.

De PVV vroeg de minister het bedrag terug te vorderen, naar aanleiding van berichtgeving in Zorgvisie en het Algemeen Dagblad. De SP sprak van vriendjespolitiek omdat de vertrekkende directeur van de patiëntenorganisatie, Iris van Bennekom, een hoge baan had gekregen bij het ministerie van VWS. Volgens Klink is daar geen sprake van en handelde het Fonds PGO, dat de subsidie toekende, volgens de regels.

Vaste directeur Vermeer

De NPCF wilde vorig jaar niet meteen een nieuwe directeur in dienst nemen omdat de organisatie aan het bekijken was of er met andere patiëntenclubs een nieuwe ‘brancheorganisatie’ tot stand kon komen. Inmiddels heeft de NPCF weer een nieuwe vaste directeur. De interim-status van Martin Vermeer is omgezet naar vaste dienst. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

2,3 ton voor NPCF-bestuurder ad interim

Iris van Bennekom verlaat NPCF

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.