Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KNMP verwelkomt Eric Janson als nieuwe directeur

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Eric Janson is per 17 april 2018 aangesteld als de nieuwe directeur van KNMP. Hij neemt de taken van voorzitter Gerben Klein Nulent over, die na het vertrek van Léon Tinke als tijdelijke directeur was aangesteld.
Eric Janson nieuwe directeur van beroeps- en brancheorganisatie voor apothekers, KNMP
Foto: KNMP

Eric Janson heeft volgens de beroeps- en brancheorganisatie voor apothekers KNMP een brede ervaring in de gezondheidszorg. Voorheen was hij directielid en bestuurder in de ziekenhuiswereld. Janson verheugt zich met entree in de farmacie. ‘Ik kijk er naar uit om in een andere sector van de zorg actief te zijn, om zo een professionele beroepsgroep te ondersteunen en mee te helpen bij de verdere positionering van het vak en de ontwikkeling van de gezondheidszorg.’

VUmc

Janson heeft rechten en geneeskunde gestudeerd. In 1991 startte hij zijn eerste directiefunctie bij het VUmc in Amsterdam. Daarna was hij werkzaam in onder meer Maastricht, Hengelo en Hoogeveen, waarbij hij ondertussen sociale geneeskunde studeerde. Jansons meest recente functie was interim bestuurder van de St. Anna Zorggroep in Geldrop.

KNMP

Voorzitter Gerben Klein Nulent draagt zijn taken als directeur ad interim met directe ingang over. Klein Nulent was na het vertrek van directeur Léon Tinke eind 2017 tijdelijk directeur. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat wij de komende jaren binnen de vereniging met elkaar stappen voorwaarts kunnen zetten’, aldus de voorzitter van KNMP.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.