Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KNOV krijgt nieuwe voorzitter

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Mieke Beentjes wordt de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen.
Beentjes.Mieke.knov.jpg

Beentjes volgt Linda Rentes op die drie jaar voorzitter is geweest.

Verloskundige
De nieuwe voorzitter is zelf praktiserend verloskundige en werkt nu als waarneemster in een eestelijnspraktijk in Eindhoven. Zij vindt dat het huidige stelsel van verloskundige zorg dichtbij de zwangere vrouw in stand moet blijven. ‘Nieuwe organisatievormen of manieren van financiering kunnen daar kansen toe bieden. Het gaat er om dat we goed samenwerken zodat vrouwen zonder zorgen zwanger kunnen zijn en kunnen bevallen waar en hoe zij willen.’ 

Financiering
Beentjes zei in een toespraak tijdens de ALV onlangs in Bunnik, dat de KNOV bereid is mee te denken over en mee te werken aan een nieuwe vorm van organisatie en financiering van geboortezorg. Voorwaarden die de KNOV daarbij stelt, zijn in stand houden van de zelfstandige positie en het ondernemerschap van de verloskundige en de keuzevrijheid van de zwangere. De verloskundigen zijn voorstander van een financiering op regionaal nivo. Financiering zien zij als sluitstuk van de samenwerking anders zet deze de samenwerking onder druk. 

Integrale bekostiging
Minister Schippers is van plan om integrale bekostiging in de geboortezorg in te voeren. Beentjes: ‘Laten we met alle betrokkenen goed kijken naar de mogelijkheden op regionaal niveau en eerst de uitkomsten van de huidige experimenten afwachten. Pas als integrale bekostiging meerwaarde biedt, ga dan verder met invoering’.

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.