Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Koop Bosscha nieuwe voorzitter stichting BOLS

Mark van Dorresteijn
Koop Bosscha (foto rechts) is per 14 september benoemd als voorzitter van de stichting BOLS. Dit adviesorgaan houdt zich met name bezig met de verdeling van de opleidingsplaatsen van medisch specialisten. Bosscha neemt daarmee de voorzittershamer over van Guy Peeters, bestuursvoorzitter van het Maastricht UMC+ (foto links).
Koop Bosscha nieuwe voorzitter stichting BOLS

Bosscha is chirurg en opleider in het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ‘s-Hertogenbosch en zit samen met Joep Dörr, voorzitter Raad Opleiding, namens de Orde van Medisch Specialisten (OMS) in het BOLS bestuur.

Meer verantwoordelijkheid

Bosscha is verheugd over zijn benoeming. “Het BOLS heeft ten opzichte van voorgaande jaren veel meer verantwoordelijkheid gekregen. VWS verwacht van ons verdere transparantie in het toewijzingsproces.” Het BOLS betrekt bij dit proces alle wetenschappelijke verenigingen, OOR’s, opleiders en opleidingsinstellingen. Aan Koop Bosscha de taak om het komend jaar de nieuwe rol en positionering van het BOLS verder uit te werken.

Voorzitterschap BOLS

Het voorzitterschap van het BOLS rouleert jaarlijks tussen de partijen die het BOLS in 2007 hebben opgericht. Naast de OMS zijn dat de NVZ vereniging van ziekenhuizen en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.