Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Kort geding tegen juridische fusie Bollenstreek

De juridische fusie van ouderenzorgaanbieders WWZ, Valent en Mariënstaete is afgerond. Dit vlak voordat de ondernemingsraad van WWZ naar het Gerechtshof zou gaan om deze fusie in de Bollen- en Duinstreek uit te stellen of zelfs te vermijden.
Kort geding tegen juridische fusie Bollenstreek

“De uitkomst van het kort geding kan in het uiterste geval tot een defusering leiden”, meldt Jan Hermes, advocaat voor de OR van WWZ. “Vlak voordat wij naar het Hof zouden gaan, hebben we nog gesproken met het bestuur, maar dat was geen bevredigend gesprek. Wat ons betreft is er nog steeds onvoldoende financiële onderbouwing voor deze fusie.”

Rode cijfers

In 2007 zijn de stichtingen al bestuurlijk gefuseerd. Op de valreep van de juridische fusie vroeg de OR van WWZ om een onafhankelijk onderzoek naar de rode cijfers van de zorgaanbieders. Een woordvoerder van de stichtingen zei onlangs dat de raad van bestuur het onderzoek op korte termijn zal uitvoeren, maar dat het afronden van de juridische fusie daar niet op zal wachten. Op 18 juni besluit de rechter van het Hof of deze fusie een feit blijft of wordt teruggedraaid.

Vastgoed

Volgens advocaat Hermes was het bestuur van de gefuseerde stichtingen van plan om een deel van het vastgoed te verkopen om zo de schuldenlast terug te brengen. “Dit werpt een blokkade op voor de verdere uitvoering van het fusieplan. Het is dus toch gebeurd, maar dat is niet onomkeerbaar. Hermes wees eerder al op de jarenlange vastgoedinvesteringen als reden voor de rode cijfers in 2007. Bestuursvoorzitter Corine Houtzagers van de nieuwe stichting WWZ-Mariënstaete-Valent schrijft dit echter voor een groot deel toe aan de invoering van de Wmo. De zorgorganisatie in de bollen- en duinstreek heeft een omzet van ongeveer 115 miljoen euro, 3.400 werknemers en 20.000 cliënten. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

OR klaar voor rechtszaak tegen fusie Bollenstreek

Fusie Coloriet en Triade definitief van de baan

Kredietcrisis vertraagt fusie Altrecht en Maliebaan

Fusie Amerpoort en Sherpa van de baan

Raad van State: geen strengere fusietoets zorg

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik heb eens even wat gezocht op Internet, maar we hebben in 2008 een verlies gedraaid van 5,2 miljoen euro. Hoe kan dit? Waar is de RvB mee bezig? Zit de RvT te slapen? 5,2 miljoen verlies en de fusie gaat door. Belachelijk. We hebben behoefte aan een nieuwe RvT en een nieuwe RvB. En GEEN fusie.

  3. Kan de politiek dit soort bestuurders niet naar huis sturen? Wel een vet salaris opstrijken, maar dik in de rode cijfers staan. Als je kijkt naar de mt van wwz dan is er niemand meer over vergeleken bij 3 jaar geleden. Alle mt-leden zijn of met pensioen of uit pure onvrede vertrokken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.