Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Korting op specialisten valt lager uit

Mark van Dorresteijn
De overschrijding door medisch specialisten over 2009 is volgens nieuwe berekeningen 42 miljoen euro lager dan verwacht. De korting op specialisten valt daardoor lager uit. Dat meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Korting op specialisten valt lager uit

In 2011 wordt in de honoraria van de medisch specialisten al een structurele korting van 512 miljoen euro verwerkt. In juni maakte toenmalig minister Klink bekend dat daar nog een additionele overschrijding van 136 miljoen bij zou komen, maar dat wordt nu 94 miljoen.

Nieuwe tarieven

De NZa is van plan op 18 november de nieuwe tarieven voor de medisch specialistische zorg in 2011 bekend te maken. Na de aanwijzing van het ministerie van VWS hebben de NZa en DBC Onderhoud nog twee weken nodig om het nieuwe kortingsbedrag te verwerken in de tarieven van de dbc’s voor de instellingen voor volgend jaar.

Opbouw tarieven

De tarieven, die de NZa jaarlijks vaststelt, bestaan uit een kostendeel van het ziekenhuis en een honorariumdeel van de medisch specialisten. De NZa is van plan op 18 november het hele dbc-pakket voor de ziekenhuizen voor 2011 vast te stellen en uit te leveren. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

VWS wil specialisten extra korten in 2011 en 2012

Orde daagt NZa opnieuw vanwege tariefkorting

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. houd men nu nog geen rekening mee van dat de specialisten een hele grote verantwoording hebben bij de patiënten denk toch eens goed na zij hoeven helemaal niet bekort te worden dat vind ik absurt pak die mensen nou maar die een gouden handdruk krijgen met tientallen miljoenen en laat hen met rust.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.